Vandaler och rattfyllerister i farten – bråda tider för polisen i östra Nyland

Flera fall av skadegörelse, några rattfyllerister och även en misstänkt bränsletjuv. Det är veckoslutets saldo för polisen i östra Nyland.

Bland annat skadegörelse och trafikförseelser sysselsatte polisen i östra Nyland under veckoslutet.
15.11.2022 17:52
Under veckoslutet tillfogades två fordon skador i Borgå. Någon slog sönder bakljuset på en bil som stod vid Hansavägen och vid Slingervägen punkterades däcken på en annan bil.
I Lovisa handlade skadegörelsen om fönster: På Alexandersgatan slogs fyra fönsterrutor på gatuplan sönder under veckoslutet. I samma område har åtminstone fem andra fönsterrutor krossats under de senaste veckorna.
I Sibbo och i Mörskom grep polisen några rattfyllerister, till exempel i Sibbo greps en förare som misstänks ha gjort sig skyldig till grovt rattfylleri. Vid Forsbyvägen i Mörskom stannade polisen en bilist som inte bara misstänks för rattfylleri utan även saknade förarbehörighet. Men det var inte allt:
– I bilens bagageutrymme hittades högspänningskabel, bränslekanistrar och en batteridriven bränslepump med tillhörande slangar. I kanistrarna fanns sammanlagt omkring 120 liter dieselolja. Polisen misstänker att de här föremålen är stulna, säger kriminalkommissarie Freddie Cederlund i polisens pressmeddelande.
Dessutom påträffade polisen ett par förare som misstänks ha gjort sig skyldiga till äventyrande av trafiksäkerheten.  Till exempel på Helsingforsvägen i Borgå körde en motorcykelförare med framhjulet i luften. En annan förare körde i 145 kilometer i timmen på motorvägen där hastighetsbegränsningen var 100 kilometer i timmen.

ANDRA LÄSER