A cappella-ensemblen Rajaton ger konsert i Sibbo på mors dag

Nyligen spelades en konsert med a cappella-gruppen Rajaton in i Topeliussalen i Nickby. Den visas på mors dag via Sibbo kommuns Youtube-kanal. Bild: Lari Järnefelt

Sånggruppen Rajaton är Finlands kanske mest kända a capella-ensemble.

Rajaton uppträder mycket runtom i världen och på mors dag är sånggruppen i Sibbo. Ensemblen uppträder med en repertoar som formas av både gamla, välkända pärlor och nya låtar. Publiken bjuds bland annat på Sången om den lilla, lilla gumman,Paratiisi och Niin se saapuu.

Konserten spelades nyligen in i Topeliussalen i Nickby och från och med mors dag kan den ses på Sibbo kommuns Youtube-kanal.

Rajaton har släppt sammanlagt sexton album och har sålt mer än 400 000 skivor i Finland och utomlands. Den gemensamma nämnaren för materialet är att det mestadels är komponerat och arrangerat för Rajaton och framför a capella, alltså utan instrumentalt ackompanjemang.

Till ensemblen hör sex medlemmar: Essi Wuorela (sopran), Aili Ikonen (sopran), Soila Sariola (alt), Hannu Lepola (tenor), Ahti Paunu (baryton) och Jussi Chydenius (bas).

Rajaton-konserten arrangeras av Sibbo kommuns Kulturtjänster och Rajaton i samarbete med Misis Flora. Det är fritt inträde till konserten på Youtube.