Lyckad säsongstart för Borgå Mustangs hoppryttare

Tävlingssäsongen för ryttarföreningen Borgå Mustang körde i gång i söndags, då man ordnade hopptävlingar i Borgå Ridstalls manege i Kokon. Ett femtiotal ekipage tog mått på varandra.

SEGRADE. Arrangörsföreningens Heidi Päivärinta knep segern med sitt sto Perfecta i den sista klassen för dagen, på en hinderhöjd av 100 centimeter.
19.03.2019 14:26 UPPDATERAD 19.03.2019 14:27
Arrangörsföreningens ryttare höll sig väl framme både i start- och resultatlistorna då Borgå Mustang ordnade hopptävlingar på nivå 1 i söndags.
Ordförande Jenny Tomperi är mer än nöjd både över att säsongen nu är i gång och över hur premiären gick.
– Ridskolans manege lämpar sig ypperligt för inomhustävlingar och vi är glada över möjligheten att hålla till där. Deltagarantalet var optimalt och många frivilliga gjorde att allt gick bra, säger Tomperi som förutom att hon fungerade som domare i två klasser också han rida i två klasser själv
De två första klasserna, med en hinderhöjd på 60 respektive 70 centimeter avgjorde som så kallad clear round-hoppning. Det innebär att alla ekipage som klarar av banan felfritt inom utsatt tid får prisrosett och är jämbördiga.
– Det är en bra bedömning för låga klasser där ofta ryttaren, hästen eller båda är mera oerfarna. Med en sådan bedömning uppmuntras ryttarna att rida eftertänksamt, säger Tomperi.
När hindren steg till 80 centimeter ändrades bedömningen så de felfria ekipagen red en omhoppning.
På kipa.ratsastus.fi finns resultaten som helhet.

ANDRA LÄSER