Här skrivs avtalet om bostadsmässan under

Våren 2021 kan man börja ansöka om tomter på Drottningstranden.

AVTAL OM MÄSSA. Stadsdirektör Jan D. Oker-Blom sätter sitt namn på avtalet, som skrevs under också av direktör Kristina Lönnfors (t v), och Andelslagets direktörer Anna Tapio och Heikki Vuorenpää.
16.04.2019 10:33
Planerna på en bostadsmässa år 2023 på Drottningstranden på Lovisavikens östra strand tog ett steg vidare i måndags när Andelslaget Finlands Bostadsmässa och Lovisa stad undertecknade måndag ramavtalet.
Planläggningen av området har inletts, och mässtomterna kan ansökas från våren 2021.
Här kan du läsa mer om bostadsmässan i Lovisa.
– I höstas beslöt andelslagets styrelse att bevilja Lovisa bostadsmässan för 2023 och nu när vi har undertecknat avtalet ska vi välja en projektchef. Projektchefen kommer sedan att börja driva projektet framåt, säger Heikki Vuorenpää, operativ direktör vid Andelslaget Finlands Bostadsmässa.
– Lovisa är känd för byggande i trä och för sin gemenskap. Med hjälp av bostadsmässan förstärker vi dessa styrkor. I planeringen av Drottningstranden förbinder vi oss till det bästa användarorienterade smarta byggandet som tillgänglig teknologi tillåter och till mångsidigt modernt byggande i trä, säger Lovisa stads stadsdirektör Jan D. Oker-Blom.

ANDRA LÄSER