Luciakandidat nummer 1: Olivia Halttunen

I dag inleds valet av Östnylands lucia och här på ostnyland.fi presenterar vi alla kandidaterna i tur ordning. Vi börjar med Olivia Halttunen som fått kandidatnummer 1.

Luciakandidat Olivia Halttunen.
Oskar Skogbergoskar.skogberg@ostnyland.fi
23.11.2022 06:31 UPPDATERAD 23.11.2022 08:03

Rösta på Östnylands lucia

Luciaomröstningen pågår fram till onsdag den 30 november klockan 16.
Rösta per sms: Skicka meddelandet Ön 1 lucia, Ön 2 lucia, Ön 3 lucia, Ön 4 lucia, Ön 5 lucia, Ön 6 lucia eller Ön 7 lucia till numret 16155. Ett sms kostar 2 euro och debiteras direkt från telefonräkningen. Observera att endast en röst per telefonnummer registreras till omröstningen.
Delta med röstsedel: Från och med onsdag 23 november kan du rösta på din favoritkandidat på tidningen Östnylands redaktion, Lundagatan 8 i Borgå, på Luckan i Kulturhuset Grand, Biskopsgatan 28 i Borgå eller på Borgåbygdens ungdomsförbund, Tingsgårdsvägen 4 i Borgå.
Delta i luciainsamlingen: Bidrag till luciainsamlingen kan bifogas med röstsedeln. Bidrag kan också betalas in på konto Aktia FI7540 5010 5002 7068. Insamlingstillstånd RA/2019/912. Insamlingen pågår till den sista januari 2023.
Östnylands lucia är ett samarbete mellan tidningen Östnyland, Yle Östnyland, Borgåbygdens ungdomsförbund och Aktiastiftelsen.
Olivia Halttunen är 18 år, abiturient i Borgå gymnasium och bor i Ebbo i Borgå. Hon har sjungit inför publik sedan hon var riktigt liten och som äldre på skolevenemang och andra konserter. Hon har också uppträtt med Ocarina-kören och 2016 vann hon sångtävlingen Skidiskaba. Till familjen hör mamma, pappa, tre syskon och katten Fiona. Som vuxen vill hon ha historia som sitt yrke. Olivia beskriver sig som social, kreativ och snäll.

Varför vill du bli lucia?

– Lucia har en viktig uppgift i att sprida ljus i december då det annars är kallt och mörkt. Jag är en självsäker sångare och jag hoppas få chansen att sprida glädje och julstämning.
Luciakandidaterna intervjuades även av Yle Östnyland. Här kan du höra intervjun med Olivia Halttunen.
Här hittar du kandidaternas nummer och instruktioner till hur du röstar