Favorit i repris – Borgå jultorg återvänder med karusell och allt

Borgå jultorg byggs också i år. Nytt är att kommer att finnas flera försäljningsplatser än förra året. Jultorget varar från den 26 november till den 22 december.

Karusellen återvänder i samband med Borgå jultorg.
Östnyland
06.10.2022 13:20
Borgå jultorg arrangerades första gången förra julen och i år fortsätter utvecklingen av jultorget.
Speciellt på veckosluten före jul kommer det att finnas mycket program för familjer på jultorget. Det går också att reservera försäljningsplatser redan nu. Man har redan planerat program för hela familjen, men det finns ännu utrymme för lokala aktörer.
Den traditionella karusellen snurrar avgiftsfritt varje dag klockan 12–18 och jultomten besöker området flera veckoslut. Djurgården Hemböle vistas på jultorget i sex dagar den 9–11 december och den 16–19 december klockan 12–18. 
Dessutom erbjuds avgiftsfri ponnyridning för familjens minsta den 3–4 december klockan 13–15.
Jultorgets försäljningsplatser kan redan reserveras.
– Erfarenheterna av det första jultorget var positiva. Antalet besökare som inte bor på orten ökade kraftigt under den tid som jultorget ordnades. I år utvecklas jultorget och vi gör nya bedömningar av effekterna igen i januari 2023, säger evenemangsplanerare Katarina Broas i ett pressmeddelande.
Jultorget öppnas också i år med försäljningsevenemanget Intercultural Winter Bazaar på lördag den 26 november klockan 11–16. 
Evenemanget samlar många försäljare och småproducenter. Till salu finns till exempel matdelikatesser och produkter från olika länder, hantverk, presentartiklar och lokala stickade produkter.

ANDRA LÄSER