Konsert på alla hjärtans dag hyllar vänskapen. En biljett räcker och kompisen får följa med

Alla hjärtans dag uppmärksammas med en musikalisk helkväll i Topeliussalen i Nickby på fredag. För underhållningen står en lång rad lokala vissångare.

VÄNBESÖK. Sångaren och låtskrivaren Tove Ljungqvist började ta gitarrlektioner som liten men gillade inte låturvalet så hon började skriva egen musik. På alla hjärtans har hemmapubliken en chans att höra henne live i Topeliussalen.
Köp biljett till vändagskonserten och ta med dig din vän gratis. Det är budet som Visans vänner i Östnyland och Sibbo kulturtjänster tutar ut inför fredagens gemensamma satsning, vändagskonserten med inbjudna gäster i Topeliussalen i Nickby.
Lämpligt till alla hjärtans dag har arrangörerna bjudit in en hel hop sångglada vänner och bekanta från hela Östnyland. Bland dem som uppträder hittar man trubadurerna Mats Fontell, Stefan Paavola och Anssi Kamula, en barbershopkvartett från Runebergskören, duon Olle & Karin, vissångaren Stella Jonasson samt grupperna Somebodies Sisters, Enbär och Sibbirds.
VISGLAD. Vissångaren Stella Jonasson är med och sjunger vänskapens lov på vändagskonserten i Sibbo.
Kvällens huvudartist är Sibbobördiga sångaren och låtskrivaren Tove Ljungqvist. 22-åringen studerar juridik vid Stockholms universitet men satsar på musiken vid sidan om. Så sent som i november gick hennes senaste singel Vilse upp som en raket på Vegatoppen.
Ljungqvist skriver låtar om samhället och går ofta på djupet i sin svenskspråkiga sånglyrik. Melodierna är för sin del känslofyllda och medryckande, vilket hörs redan på första singeln Vita vingar.
Tove Ljungqvists sound jämförs ofta med svenska artister som Melissa Horn och Veronica Maggio, och ett sätt att ta reda på om det verkligen är så är att söka sig till Topeliussalen på fredag. Där beledsagas publiken genom den musikfyllda kvällen konferencieren, Sibboskådespelaren Anna Hultin.
Konserten den 14 februari börjar kl. 19, biljetterna kostar 20 euro i förköp via netticket.fi samt vid dörren.
Vändagskonserten i Topeliussalen kommer att spelas in med tanke på en eventuell skiva.

ANDRA LÄSER