Jämställdheten får inte glömmas: Två unga politiker gör ett nytt försök att få Borgå att förbinda sig till arbetet med jämställdheten

Fullmäktigeledamöterna Elin Blomqvist-Valtonen (SFP) och Frida Sigfrids (SFP) har tröttnat på att vänta då den förra motionen om att få Borgå att underteckna den europeiska deklarationen för jämställdhet "försvann i systemet" trots att den undertecknades av 36 fullmäktigeledamöter. Nu gör de ett nytt försök.

Elin Blomqvist-Valtonen har tillsammans med partikamraten Frida Sigfrids väckt en motion om att få Borgå att underteckna den europeiska deklarationen för jämställdhet.
25.10.2021 07:00 UPPDATERAD 25.10.2021 07:22
Redan 2018 väckte fullmäktigeledamot Tuuli Hirvilammi (Gröna) en motion om att Borgå ska underteckna EU:s jämställdhetskonvention. Den motionen kom aldrig till beredning i stadsstyrelsen men nu hoppas fullmäktigeledamöterna Elin Blomqvist-Valtonen och Frida Sigfrids på ett bättre resultat.
– Jag tror inte att orsaken till att den förra motionen försvann har något med innehållet att göra. Det är inte den enda motionen som blivit bortglömd på någons bord. Motionen fick starkt stöd redan då så vi upplevde att det var dags att göra ett nytt försök, säger Blomqvist-Valtonen.
Jämställdhetskonventionen som motionen vill att staden ska underteckna går ut på att säkerställa att jämställdhet mellan kvinnor och män förverkligas inom lokalförvaltningen.

ANDRA LÄSER