Trafikolycka i Sibbo – buss med skolelever välte i diket

En trafikolycka har inträffat i Sibbo, mellan Immersby och Massby. Det fanns omkring 20 skolelever i bussen när olyckan inträffade. 

HRT:s buss välte i diket på Massbyvägen i Sibbo.
Jon Nyqvistjon.nyqvist@ostnyland.fi
Heidi Herrmannheidi.herrmann@hbl.fi
14.03.2023 08:19 UPPDATERAD 14.03.2023 10:35
Vid halvåttatiden på tisdagsmorgonen larmades räddningsverket till en trafikolycka i Sibbo. Det handlade om HRT:s buss som transporterade ett tjugotal skolelever. 
– Vi kan inte säga exakt hur många elever fanns i bussen när olyckan inträffade eftersom flera av dem hade lämnat olycksplatsen innan vi anlände, säger jourhavande brandmästare Antti Virtanen.
Väglaget var mycket dåligt vid olycksplatsen.
– Det var glashalt. En annan buss och en bärgningsbil körde också av vägen här i närheten. Det beskriver hurdant föret är på vägarna. Vägen har sandats sedan dess, säger Virtanen.
En annan buss hade alltså också kört av vägen i Sibbo.
– Det handlar om två bussar och det är linjerna 993 och 994 som har drabbats. En buss av bägge linjer har kört av vägen, säger Johannes Laitila, kommunikationschef på HRT.
På busslinje 993 har det förekommit personskador, men Laitila kan inte säga hur allvarliga skador det handlar om. Bussen transporterade skolelever mellan Nickby och Söderkulla. Från polisens håll uppger kommissarie Tomi Salosyrjä att en person har skadats och förts till vidare vård.
– Det finns inte mycket att säga. Det är bara att beklaga. Det är allt vi kan säga, säger Laitila.
När det gäller olyckan på busslinje 994 finns det inga uppgifter om personskador.
I Sibbo trafikerar inte linjerna 992, 993 eller 994.
– Just nu pågår planeringen för hur bussen ska fås upp, säger Virtanen.
Polisen har lagt ut en tweet om olyckan där de berättade om att bussen vält i diket och att första hjälpen var på plats:
Polisen uppmanar också de elever som var i bussen när olyckan inträffade och lämnade olycksplatsen innan räddningspersonalen anlände att vara i kontakt (telefon: 0295438758). Också Social- och krisjouren i Östra Nyland ber eleverna vara i kontakt.
Polisen undersöker olycksorsaken.
Trafiken stängdes vid olycksplatsen.

ANDRA LÄSER