Akilles Bandy skapar ett representationslag för damer

Akilles bandysektion ska igen satsa på ett lag i damernas bandyliga. Klubben vill på så sätt göra det möjligt för damlaget att representera klubben i den egna hemstaden Borgå.

Snart kan Akilles Bandys anhängare också heja på ett damlag på hemmaplan.
24.08.2022 09:01
Damlaget tränas av Mats Kronvall och Simo Oras och som lagledare fungerar Johanna Peltokangas. Laget inledde träningarna på försommaren och åkte ut på isen från början av augusti.
Föreningen uppger att uppbyggnaden av laget har förlöpt väl. Elsa Oras, Linda Rintala, Susanna Virén, Tytti Lempinen, Marisa Klemola, Kiia Paljakka, Marjut Klemola, Marja Jaatinen, Meriella Rajala, Iina Lempinen samt Nerissa Sorsa, som återvänder till sin moderklubb från Sandviken i Sverige, har redan skrivit på ett kontrakt med Akilles.
– Målsättningen är att skapa lika möjligheter för flickor och kvinnor från Borgå att träna i vår klubbs led. Vi vill utveckla och diversifiera vår verksamhet inom sektionen som en ledande bandyförening och siktar på att om några år kunna utmana Viipurin Sudet, som dominerat finländsk dambandy under de senaste åren. Naturligtvis kräver det en satsning på träning samt på verksamhetens innehåll och kvalitet, säger Jari Kettunen, ordförande i Akilles bandysektion, i föreningens pressmeddelande.
Akilles damlagledare Johanna Peltokangas är nöjd med lagets situation. 
– Det är fint att Akilles som klubb satsar på både tjejer och kvinnor. Uppbygget av laget sker i god takt och vi kommer snart att meddela om ytterligare spelarkontrakt, säger hon i pressmeddelandet.
Förutom att det nya laget ska delta i Damernas Bandyliga har Akilles även ansökt om möjligheten att i början av säsongen arrangera en finska cupturnering för damer på hemmais, på Borgå bollplan, som en del av aktiviteterna för Akilles 120-årsjubileumsår.