– Ja, det här är fabriken, säger Eva Saarelma och skrattar.
Vi sitter i köket till Evas och hennes sambos lägenhet vid Brinkgatan i Borgå. Om rummet i ändan av lägenheten där glasbehållare med kombucha står och mognar är fabrikens produktionsenhet kan man kanske kalla köket för provsmakningsavdelningen. Framför oss på bordet har vi tre glas fyllda med tre färgglada drycker. I det ena finns kombucha smaksatt med jordgubb och rabarber, i det andra aronia-kombucha och i det tredje finns en prototyp som Eva håller på att ta fram. Vad det exakt handlar om är ännu en hemlighet men Eva hoppas produkten ska fylla en nisch i kombucha-utbudet.
Hurudan är smaken då? Fräsch, lätt kolsyrad, uppfriskande och inte alltför söt är omdömen som dyker upp i huvudet. Eva själv tycker att kombucha gör sig särskilt bra som en inledande drink när man träffas med kompisarna eller när man vill njuta lite på egen hand.