Skolhot i Sibbo – eleverna inte i fara

Polisen utreder ett hot som riktats mot skolcentret Nickby Hjärta i Sibbo. Polisen känner till vem det var som utförde det misstänkta hotet.

Polisen utreder om ett hot riktades mot Nickby Hjärta på fredagen.
27.01.2023 15:41
På fredagen fick polisen i östra Nyland kännedom om att ett hot riktats mot skolcentret Nickby Hjärta. Polisen grep och pratade med personen som misstänks för hotet. Efter diskussionen drog polisen slutsatsen att den misstänkta kan fortsätta på fri fot och att det inte fanns fog för att hålla personen gripen. I nuläget är det alltså oklart om ett verkligt hot riktats mot skolan.
– Polisen hittade inga vapen eller andra möjliga brottsredskap hos den misstänkta, även om det gick rykten om sådana. I nuläget ser det ut som att det inte handlade om något konkret hot. Det är också oklart om det över huvudtaget framförts ett hot, säger kommissarie Altti Pirinen i polisens pressmeddelande.
Skoldagen i Nickby Hjärta fortsatte som normalt och polisen avlägsnade sig från platsen. Polisen fortsätter utreda händelsen och informerar inte mera om saken i nuläget.
Nationellt sett har polisen under de senaste åren fått vetskap om många skolhot. Polisen tar alla hot som riktas mot skolor på största allvar och utreder dem grundligt. I utredningarna av skolhot samarbetar polisen med socialmyndigheterna och hälsovården.

ANDRA LÄSER