Vänskapens lov sjungs i Lappträsk

Be our Walentine är namnet på Wallmokörens och rock- och bluesgruppen The Brands gemensamma februarikonsert.

KONSERTDAGS. Wallmokören, här i aktion i samband med körens jubileumskonsert 2015, bjuder på lördag på kärleksfylld konsert tillsammans med The Brand i Lappträsk.
Det handlar om kärlek och vänskap några dagar efter alla hjärtans dag, närmare bestämt på lördag, då Lappträskbaserade Wallmokören och blues- och rockgruppen The Brand kommer samman i form av konserten Be our Walentine. Med konserten på Wasargård vill man sprida värme i februarimörkret och därför bjuder man på en helkväll "kryddar med kärleksfulla toner och heta ackord" som det heter i körens utskick.
Wallmokören består av ett trettiotal skönsjungande kvinnor som under ledning av Minna Österholm sjunger allt från Ave Maria – som visserligen inte finns på repertoaren den här gången – till Y.M.C.A. Kören har traditionellt sett ordnat en, två egna konserter per år och alltid med något nytt koncept.
Den här gången samarbetar Wallmokören alltså med The Brand, som formas av medlemmar från föreningen Lapinjärven Blues Rock yhdistys, och på agendan står lättare musik. Som konferencier för kvällen fungerar Lappträsks egen radiopratare Kjell Simosas.
Biljetterna kostar 25 euro (i priset ingår servering) och fås i förköp via körmedlemmar, Lapinjärven BluesRock-yhdistys och Monicas Cafe. Förfrågningar kan också skickas via Facebook.
Be our Walentine, lördagen den 18.2 kl. 18 på Wasargård i Lappträsk.

ANDRA LÄSER