Nu kan man åter boka vaccination per telefon

Efter ett närmare två veckor långt avbrott på grund av tekniska problem kan Lovisabor igen boka tid till coronavaccinering per telefon. Bokning via webben är fortsättningsvis det som rekommenderas.

Lovisa stad informerar om att telefonbokningen för coronavaccin fungera igen.
ÖN
19.04.2021 15:09
Tidsbeställningsnumret 0444 555 360 för Lovisa- och Lappträskbor fungerar under vardagar mellan klockan 8 och 16. I ett pressmeddelande från Lovisa påminner staden om att man bara ska ringa en gång och sedan vänta på att vårdpersonalen tar kontakt. För att kontaktuppgifterna ska sparas i systemet bör den som ringer vänta tills det inspelade meddelandet spelats upp i sin helhet.
På måndagen fanns det finns lediga vaccinationstider både till vaccinationsstället i Lovisa och i Lappträsk. Det enklaste sättet att reservera en vaccinationstid är via www.coronavaccinbokning.fi.
Tre grupper står nu i vaccinationstur i Lovisa och Lappträsk:
1. Personer som i år fyller 70 år och äldre (födda 1951 eller tidigare), såväl grundfriska personer samt personer som hör till riskgrupper. Vaccineringen sker med Modernas vaccin.
2. Alla personer i åldern 65–69 år (födda 1952–1956), såväl grundfriska personer samt personer som hör till riskgrupper. Vaccineringen sker med Astra Zenecas vaccin.
3. Personer i ålder 18–64 år (födda år 1957–2003, 18 år fyllda), som på grund av sin sjukdom hör till riskgrupper. Vaccineringen sker med Modernas vaccin.
Mera information på Lovisas och Lappträsks webbsajter.