Gamla Sockengården kan få kontor för flyktingmottagning

Från och med mitten av november ska omkring trehundra flyktingar från Ukraina kunna bosätta sig i Sibbo. För att sköta deras ärenden behöver företaget Hemcare få tillgång till kontorslokaler och i dag behandlas ärendet om att hyra ut delar av gamla Sockengården i Nickby.

Företaget Hemcare ska enligt förslaget flytta in i delar av gamla Sockengården i Nickby. Lokalernas skick beskrivs som tillfredsställande.
Oskar Skogbergoskar.skogberg@ostnyland.fi
01.11.2022 07:31
På uppdrag av Migrationsverket driver företaget Hemcare flyktingmottagningar på olika håll i landet. Mottagningen i Lovisa öppnade i början av augusti och i mitten av oktober skrev ÖN om att företaget kommer att erbjuda plats för trehundra flyktingar i Sibbo från och med halva november.
Hemcare driver själva verksamheten kring mottagningarna och har utlokaliserat anförskaffningen av kontorslokaler och bostäder till företaget Vaspa som har hand om hyresavtalen. För att kunna sköta de ukrainska flyktingarnas ärenden i Sibbo har Hemcare gett Vaspa i uppdrag att höra sig för om Sibbo kommun har lämpliga kontorslokaler har hyra ut.
Sådana har hittats i den gamla Sockengården i Nickby och på tisdagen tar tekniska utskottet ställning till förslaget om att hyra ut sammanlagt 175 kvadratmeter i den gamla delen av byggnaden till Vaspa. Dessutom har både kommunen och Hemcare tillgång till aulan och mötesrummen på andra våningen.

ANDRA LÄSER