Studenten tar man bara en gång i livet - så njut av dagen

03.06.2022 06:01
Snart är det dags att sjunga ”Den Blomstertid nu kommer” och sommarlovets första solstrålar når alla studerande i Finland. De senaste åren har varit ett enormt slit för alla studerande på grund av coronaläget. Skolgången har knappast känts som en dans på rosor. Alla studerande har verkligen förtjänat ett skönt sommarlov, men de nyblivna studenterna förtjänar också en extra klapp på axeln.
Då vårens nyblivna studenter klev in i gymnasiet för några år sedan, kunde de knappast ana vad som väntade dem: distansskola, avbokade evenemang och olika restriktioner i skolvardagen. Gymnasietiden blev allt annat än normal och smidig. 
Det har krävts mycket extra slit och hårt jobb från våra studenter för att nu korsa mållinjen. Utöver själva studentskrivningarna har alla studenter fått stressa över coronarestriktioner under skrivningarna och huruvida man ens kan skriva proven. En stor del av allt socialt runtom gymnasiestudierna har också fallit bort, och allt fler studerande har lidit av ensamhet under den långa vägen till studenten. 

ANDRA LÄSER