Flera bränder och en trafikolycka under påskhelgen

I Tessjö i Lovisa brann ett radhus på måndagseftermiddagen och i Hindhår i Borgå totalförstördes ett bostadshus natten mellan lördag och söndag.

Två personer skadades lindrigt i radhusbranden i Tessjö. Enligt räddningsverket fick byggnaden betydande brandskador men man lyckades begränsa eldsvådan till en av bostäderna i radhuset. Släckningsarbetet pågick i flera timmar.
Räddningsverket larmades också till ett brinnande hus på Tampinkoskivägen i Hindhår strax efter midnatt natten mellan lördag och söndag. När räddningspersonalen kom till platsen var det ungefär 100 kvadratmeter stora huset redan övertänt, säger jourhavande brandmästare Ilkka Eskelinen.
Det var personerna som befann sig i huset som larmade om branden efter att ha hört sprakande ljud från grovköket. Personerna kunde själva ta sig ut, och en av dem fördes till sjukhus för kontroll efter att ha andats in rök.
På måndagsförmiddagen letade man också efter en person som misstänktes ha gått genom svag is på Forsby å vid Forsövägen i Lovisa. Misstankarna väcktes när man hittade ett metspö och en ryggsäck övergivna på stranden.
Lyckligtvis hittades ägaren till ryggsäcken och fiskredskapen oskadd på stranden.
På långfredagen inträffade också en trafikolycka på Helsingforsvägen en bit västerut från avtaget till Tolkis. Fyra personer var inblandade i olyckan som var en frontalkrock. Polisen undersöker olycksorsaken.