Lovisalejonens konsert uppfyllde förväntningarna

En nästan fullsatt idrottshall i Lovisa fick njuta av en konsert med många musikaliska örhängen på lördagskvällen.

HITMAKARE. Jukka Kuoppamäki drog ett tiotal av sina största hits genom åren och bjöd på trevligt och humoristiskt småprat.
Huvudsolisten Jukka Kuoppamäki var konsertens dragplåster. Kuoppamäki är ute på jubileumsturné, och Lions Club Lovisa fick äran att erbjuda idrottshallen som en av konsertplatserna under turnén "Finland 100 år – Sininen ja valkoinen".
Det var flera jubileum som lyftes fram i samband med konserten. Finland 100 år, förstås, men även den internationella Lions-klubben firar 100 år av verksamhet i år. Lovisaklubben är aningen yngre, den grundades 1955.
– Under de här 62 åren har klubben samlat in omkring 500 000 euro som gått till välgörande ändamål, berättade klubbens president Christer Selenius.
Jukka Kuoppamäki firade 50 år av skivinspelningar förra året, och i år firar han sin 75-årsdag.
På lördagskvällen framträdde han tillsammans med Lovisa Big Band, en orkester som är stor i flera avseenden och ett verkligt duktigt och välspelande gäng.
Den legendariska dirigenten och kompositören Raimo Henriksson skötte taktpinnen under Kuoppamäkis framträdanden, och Kuoppamäki bjöd på roliga anekdoter från duons samarbete under många årtionden. Publiken fick höra att arrangemangen till Kuoppamäkis älskade sång Sininen ja valkoinen kom till i Henrikssons bastufarstu.
JAZZIGT. Mirella Pendolin-Katz, Lovisas egen jazzsångare, är alltid en njutning att lyssna till.
Solisten Mirella Pendolin-Katz imponerade med tre jazzlåtar, som alla varit Ella Fitzgeralds paradnummer. Pendolin-Katz`s jazztolkningar är minsann en njutning att lyssna till.
Patrik Latvala på basun, Robert Hindsberg på tenorsax och Bengt Ingelin på altsax stod var och en för fina instrumentala solistinsatser.
ANDRA LÄSER