Alla kan orientera i Sibboskogarna

Såg du årets Jukolakavel och blev intresserad av att börja orientera? Nu har Sibbo kommun och IF Sibbo-Vargarna tillsammans placerat ut fasta kontroller i terrängen och gjort en karta över dem som alla kan använda gratis.

Biblioteken i Sibbo lånar ut kompasser.
Sibbo kommun och IF Sibbo-Vargarna har placerat ut 33 kontrollpunkter i terrängen vid Molnträsket, Möträsk och Söderkulla skidstadion. Under de kommande somrarna är planen att placera kontrollerna på nya platser och skapa en ny karta. Den här sommarens kontroller finns kvar till slutet av oktober.
Kartan skriver man själv ut från Sibbo kommuns, IF Sibbo-vargarnas och OK Trians webbsidor. Kartan kan också hämtas ut från SibboInfo i Nickby, SibboInfo i Söderkulla (har sommarstängt 4 juli till 31 juli) och kaféet vid Molnträskets friluftsområde. Parkeringen på området är avgiftsbelagd.
Svårighetsgraden på kontrollerna varierar från lätt till mer utmanande, och banorna går från 1,9 kilometer till 5,7 kilomer. Man kan också skapa en egen bana på kartan med hjälp av kontrollerna.
I slutet av nästa vecka kommer biblioteken i Sibbo att få kompasser som man kan lånas med sitt bibliotekskort. Lånetiden är tio dagar.