Nu kan du tidigarelägga andra vaccindosen – nästa vecka också med walk–in

Vill du bli vaccinerad snabbare? Det är möjligt att omboka den andra dosen coronavaccin till en tidigare tidpunkt. Nästa vecka kan andra dosen också fås utan tidsbokning på walk–in vaccinationsstället vid Konstfabriken.

Ifall du vill få andra dosen tidigare kan du göra en ombokning till en tidigare tidpunkt.
Saknar du andra dosen coronavaccin? Nu kan du tidigarelägga dosen, antingen genom den elektroniska tidsbokningen eller genom att besöka den så kallade walk–in vaccinationssystemet. I den elektroniska tidsbokningen finns det 300 nya tider att boka. Förutsättningen är att det gått 8 veckor sedan den första dosen.
"Ändringen krävde tekniska åtgärder på tidsbokningssystemet, och förberedelserna har redan pågått en tid. Vi är glada över att detta lyckades", konstaterar Sebastian Ekholm, tillämpningsexpert vid social- och hälsovårdssektorn, i stadens pressmeddelande.

Walk–in vaccination också för andra dosen

Från och med nästa vecka är det också möjligt att få andra dosen i den såkallade walk–in vaccination. Mellan klockan 10 och 14 måndagen den 26.7, torsdagen den 29.7 och fredagen den 30.7 kan man vid Konstfabriken i Borgå få andra dosen utan tidsbokning.
"Vi reserverar cirka 150 vaccindoser per dag för walk–in kunder. För att vara säker på att få vaccin och undvika köer lönar det sig att i första hand boka tid via den elektroniska tidsbokningen", säger servicechef Heli Sjöblom i pressmeddelandet.
Ifall man fortfarande inte fått sin första dos vaccin är det också möjligt att få den utan tidbokning. Sjöblom tillägger att walk–in vaccinationerna har fungerat bra och att det inte har varit någon större rusning.
Hittills har ungefär 32 procent av Borgåborna fått sin andra dos coronavaccin, och cirka 67 procent har fått sin första dos.

ANDRA LÄSER