Progg och rock på Bosgårds ladugårdsvind

Det utlovas musik av allt från King Crimson till Procol Harum på Bosgårds proge-kväll senare i maj.

Det utlovas musik från till exempel Jimi Hendrix, Procol Harum och Santana.
ÖN
08.05.2022 12:24
Den 21 maj blir det Bostock Proge-kväll på Bosgård, närmare bestämt på ladugårdsvinden där akustiken får beröm.
Det finns en bar så man behöver inte lyssna på musiken med torr hals. Smått att tugga på finns också.
Grupperna som uppträder spelar progressiv rock med inslag av pop och världsmusik samt det finns också utrymme för personliga improvisationer.
Först ute på scenen klockan 19 står Cosmic Riders med en sammansättning som innehåller både violin (Päivi Rechardt) och tvärflöjt (Heidi Lepäntalo) och både kvinnlig (Anne Lampela) och manlig (Antti Lappalainen) sångare. På gruppens repertoar finns klassiker av bland annat Björk, King Crimson och Jimi Hendrix.
Som andra band uppträder Gustavson & Strandberg Project som består av Jukka Gustavson, sång & keyboards, Sami Virtanen, gitarr, Jan-Olof Strandberg och Thomas Törnroos. Bandet som spelat med flera världsberömda musiker som gästartister spelar den här gången som kvartett och låtarna de framför är bl.a. av Santana, Procol Harum och The Tempest.
"Jukka Gustavson som är frontfiguren i gruppen tar tillsammans med de andra musikerna i bandet publiken genom en musikalisk resa som gör att man totalt tappar tidsuppfattning och rum – man kan plötsligt få för sej att man är på Woodstock festivalen eller långt inne i framtiden då världen har nått fred på hela jorden", skriver Bosgård i ett pressmeddelande inför konserten.
Dörrarna och baren öppnas klockan 18.00. Mera information hittas på Bosgårds webbsidor.

ANDRA LÄSER