Nästa vecka har de äldre fullt upp

Äldreveckan firas i år den 2-9 oktober under temat Lust att lära sig!

TV-KÄNDIS. Tapani Kiminkinen har blivit känd för att vara rakt på sak.
Det bjuds på en hel del program under äldreveckan i de östnyländska kommunerna.
I Sibbo öppnas veckan på söndagen klockan 14 i Östanåparkens festsal med öppningstal, presentation av ungdomsfullmäktige och musik och kaffe. På måndag arrangeras Välfärdsmässan på samma ställe och under veckan blir det allt från Minnescafé i Elsie till Seniorsurf, trafiksäkerhetseftermiddag och friluftsdag.
Mer om evenemangen i Sibbo hittas på kommunens hemsida.

Startar med fest också i Borgå

Också i Borgå satsar man stort på äldreveckan. Man kör igång på måndag med en öppningsfest vid torget, mellan Matkahuolto och köpcentret Lundi. Festen äger rum mellan klockan 13 och 15 och invånarna bjuds på tal, musik, sång och ärtsoppa.
På seniorsufdagen den 4 oktober presenteras e-tjänster på huvudbiblioteket och därefter rullar veckan på med bland annat dans, friluftsdag och en avslutningsfest på Mariagården på söndag den 9 oktober.
Hela programmet fins på Borgå stads hemsida.

Kiminkinen besöker Lovisa

I Lovisa blir det bland annat en stor fest för seniorer på onsdagen den 5 oktober klockan 14 i idrottshallen. Utöver tal och musik kommer tv-bekanta doktor Tapani Kiminkinen att tala om hälsa och sjukdom på sitt rättframa sätt.
Friluftsdag den 6 oktober varvas med olika tillställningar under veckans gång. Både trafiksäkerhet och den digitala världen sätts i fokus.
Äldreveckans program i Lovisa hittar du här!

ANDRA LÄSER