En ivrig Gugi väntar på att få sjunga inför Borgåpublik

Gugi Kokljuschkin kommer till Borgå i december, inför sin konsert utlovar han både nya låtar och gamla godingar. "Det ska bli jätteroligt att komma till Borgå igen, jag ser fram emot det", säger Gugi.

Gugi Kokljuschkin och hans trio ska spela på Konstfabriken i december. En av hans nyaste låtar, Kuka olisin ilman sinua, uppträdar han även på svenska med.
Onsdagen den första december spelar Gugi Trio på Konstfabriken.
– Borgåborna är bra som publik, de lyssnar noggrant. Man märker på dem att orden har stor betydelse. Jag brukar också få bra respons av dem, till och med stående ovationer. Jag ser fram emot att komma till Borgå, säger Gugi Kokljuschkin.
Under kvällen får publiken höra Gugis färskaste låtar, bland annat Kuka olisin ilman sinua, som han även sjunger på svenska, Den jag kunde va. Den nyaste inspelade låten är Iluusia, komponerad av Lauri Tähkä. Utöver dessa bjuds det på Gugis favorit evergreens och på hittar av Topmost.
– Längs med konserten kommer jag också att berätta om låtarna jag skriver, och jag kommer att berätta om dem även på svenska.

Ett Borgåfan

– Jag tycker mycket om staden. Vi kommer alltid med båt till Borgå på sommaren och promenerar omkring och träffar vänner.
Det är några år sedan Gugi senast spelade här och då var det med Topmost på Grand. Gugi har dock besökt staden flera gånger sedan dess i musikens tecken. Senast för ett par veckor sedan var han hos sin producent, Niklas Nylund, i Nylunds studio i Borgå och spelade in material.
På frågan om vad som får den nu 74-åriga Gugi att brinna för musik och fortsätta skapa ny musik, svarar Gugi att svaret är mycket enkelt.
– Jag sjunger för att jag inte kan sluta. Musik är livets elixir.