När man inte kan skilja en räka från en ren

Rödbeta? Eller ärtskott? Om man inte ser vad man äter och enbart är hänvisad till smaksinnet försvinner alla vanliga associationer. Strukturen i maten framhävs, och det är förvånansvärt svårt att känna igen alldeles vanliga ingredienser i en portion.

Krögare Marko Raikko assisterar servitören Nadia Aaltonen. Hon bär med sig en tallrik i taget till det mörklagda rummet.
Jannika Lindén
21.02.2022 11:31 UPPDATERAD 22.02.2022 10:42
Middagsgästerna tågar in i salen i två led, med händerna på axlarna på den som går framför. För ögonen har de en svart ögonbindel, i täten går servitören Nadia Aaltonen. Inne i salen är det beckmörkt och utan hennes hjälp skulle man inte hitta till sin stol. Till höger ligger bestick och servett, rakt fram ett glas vatten och en sked för efterrätten. Man ser inte sin bordsgranne eller någon annan av matgästerna.