Akilles tappade segern med tio minuter kvar – Pickala HD lyckades vända på matchen

Det såg ljust ut för Akilles handbollsdamer under söndagens hemmamatch. Laget hade kontroll över Pickala HD fram tills de sista tio minuterna som blev avgörande till motståndarens fördel.

Linnéa Höysti gjorde en fantastisk insats med sju mål under söndagens match.
13.12.2021 15:30
Under söndagens handbollsmatch i division 1 var det mycket som tydde på att Akilles skulle kamma hem segern. Stämningen i publiken var på topp när första halvleken tog slut och måltavlan visade 17-13, men i andra halvleken kom Pickala HD i gång ordentligt. Trots en förlust med siffrorna 26-30 är damerna nöjda med sitt spel.
– Tjejerna spelade jättebra i 45 minuter. Det var en heroisk insats, verkligen bra handboll. Efter det tappade vi det lite vilket blev avgörande, säger tränare Ann-Liz Träskelin.
Det var en snygg start på matchen och Akilles lyckades få ett försprång i spelet. Med mål av nästan alla spelare, ett välfungerande försvar och ett snyggt målvaktsspel var omständigheterna för matchen bra. När första halvleken var spelad visade måltavlan 17-13 till Akilles fördel. I andra halvleken såg det inledningsvis bra ut men när rivalen kom i gång tappade Akilles greppet om matchen.