Stor polisutryckning i Gammelbacka – en skadad i våldsdåd

En person har blivit skadad i ett våldsdåd i Borgå under fredagseftermiddagen. Polisinrättningen i Östra Nyland meddelade kring 12.30 att flera patruller deltog i ett våldsrelaterat uppdrag i Gammelbacka.

Polisoperation i Gammelbacka
Sara Björklundsara.bjorklund@hbl.fi
24.03.2023 13:16 UPPDATERAD 24.03.2023 14:53
– En person skadades och fick vård på platsen, säger kommissarie Olavi Merihaara.
Kring 13.30 kunde polisen meddela att farosituationen är över. Polisen uppmanar fortfarande allmänheten att undvika att röra sig i området i onödan. Utryckningens adress ligger på Sältingsvägen.
ÖN:s reporter Max Nyberg var på plats i Gammelbacka och han berättar att ett flertal poliser, fyra polispiketer, en av polisens bepansrade Mercedes-bilar och en större civil polisskåpbil var på platsen.
Han beskrev läget som lugnt och att poliserna talade avslappnat med varandra. Nyberg såg hur polisen pratade med en man som pekade och visade, som sedan greps och fick stiga in i polispiketen. Gripandet gick lugnt till. Pansarbilen och polisens stora paketbil avlägsnade sig från platsen.
I den här trappuppgången på Sältingsvägen i Gammelbacka pågår polisens insats.
I trappuppgången på Sältingsvägen där insatsen pågår, står en polis med kulsprutepistol, som ser till att ingen obehörig tar sig i trapphuset.
Flera ambulanser och tungt utrustade poliser rörde sig i området, och polisen ber att allmänheten inte rör sig i området. 
En man greps och togs till piketen. Situationen gick lugnt till.
Tungt utrustad polis tog sig till platsen.
Händelserna utspelade sig här.
Också en pansarbil fanns på platsen.

ANDRA LÄSER