Musikutbildare på gemensam turné – ger konsert på Grand på måndag

De finlandssvenska musikutbildningarna rekryterar i Borgå nästa vecka.

MÅNGSIDIG UTBILDNING. Borgå folkakademi Akan deltar i turnén.
ÖN
06.02.2020 08:26 UPPDATERAD 06.02.2020 09:46
De finlandssvenska musikutbildningarna satsar i år på en gemensam rekryteringsturné för att visa upp sina utbildningslinjer. Turnén i Nyland pågår under vecka 6 och 7. Vid Novia, Borgå folkakademi, Sibeliusakademin, Lärkkulla, Lappfjärds folkhögskola och Yrkesakademin i Österbotten kan man studera allt från klassisk musik till hårdrock, musikpedagogik och ljud- och ljusteknik.
– I stället för att varje organisation ordnar egna småskaliga turnéer och informationstillfällen har vi konstaterat att alla vinner på gemensamma, kvalitativa och informativa besök i grundskolor och gymnasier, skriver utbildarna i ett pressmeddelande.
Måndagen den 10 februari ordnas två öppna konserter på Grand i Borgå, tisdagen den 11 februari tre konserter på Piug i Pargas och onsdagen den 12 februari två konserter på Karelia i Ekenäs.
Till kvällskonserten i Borgå klockan 18 ordnas gratis busstransport tur-retur från Helsingfors. Bussen avgår från Mannerheimstatyn framför Kiasma klockan 16.30 och åker hem igen efter konsertens slut.
Turnén ordnas i samarbete med De Ungas Musikförbund i Svenskfinland.
Läs mer om turnén och studiemöjligheterna här.

ANDRA LÄSER