I början av hösten rycker brandbilarna ut från nya stationen i Nickby

Än liknar den nya räddningsstationen i Nickby mest ett betongskal, men när den är klar i slutet av sommaren finns det en modern, välplanerad räddningsstation vid Oljevägen, komplett med torn. Men utan brandmansstång, sådana har blivit gammalmodiga.

Alla inblandade i projektet med att bygga en ny räddningsstation i Sibbo berömmer samarbetet med de andra. från vänster: Vd för huvudentreprenören Asura Terho Pietarinen, räddningsdirektör vid Östra Nylands räddningsverk Mika Kynsijärvi, projektchef och byggingenjör Karolina Blomqvist-Wiik och arkitekten och huvudplaneraren Pekka Salmi.
Jannika Lindénjannika.linden@ostnyland.fi
13.03.2023 14:07
Det går inte att missa den nyaste räddningsstationen i Östnyland. Alldeles intill Oljevägen reser sig bygget som nu nått takhöjd och till hösten ska stationen vara klar att ta i bruk. Tills vidare är området kring räddningsstationen en byggarbetsplats men stommen är på plats och nu återstår att förvandla betongskalet till den modernaste räddningsstationen i Östnyland.  
Bakom de stora glasdörrarna ut mot Oljevägen kommer utryckningsfordonen att stå. Det finns plats för tre tunga fordon och en ambulans. På var sida om bilhallen finns plats för tvätt.
– Det finns en större hall där alla fordon tvättas efter en utryckning. Men det finns också en mindre tvätthall där man kan desinficera fordonen. Vi lärde oss av coronapandemin att det är bra om den möjligheten också finns, säger räddningschef Mika Kynsijärvi på Östra Nylands räddningsverk. 

ANDRA LÄSER