Lovisa stad rekommenderar: Undvik privata tillställningar för över tjugo personer

Lovisa stad gick på onsdagen ut med nya rekommendationer. Nu uppmanas invånarna undvika privata tillställningar för över tjugo personer

Stor familjefest bakom coronatoppen i Lovisa, nu stramar staden åt rekommendationerna och ber invånarna undvika privata tillställningar med över tjugo personer.

Rekommendationen är helt i linje regeringens rekommendationer per den 15 oktober, och eftersom coronavirusepidemin bedöms vara i en upptrappningsfas också i Lovisa, så går staden in för en åtstramande linje.

Förra veckoslutet konstaterades flera fall av coronavirussmitta i Lovisa, och av dem härrör merparten från en stor familjefest som hölls i Lovisa: gästerna har spridit smittan vidare. Det är en bidragande orsak till att Lovisaborna nu uppmanas undvika att ordna privata tillställningar för över tjugo personer.

– Det rekommenderade maximala antalet personer vid privata tillställningar är tjugo. Nu då epidemin är i upptrappningsfas är det allt skäl att undvika att ordna stora fester och också att delta i sådana, säger grundtrygghetsdirektör Carita Schröder i ett pressmeddelande

Aktuell information om de coronavirusrekommendationer som är i kraft i Lovisa hittas på stadens webbplats.