Snart är det igen höstmarknad på Lovisa torg

Det blir traditionell höstmarknad på Lovisa torg på tisdag och det medför avvikande trafikarrangemang runt torget. Man kan komma till marknaden också längre ifrån – staden ordnar busstransport från byarna.

På tisdagen kan man handla marknadskringlor, korgar eller något gott att äta på torget i Lovisa, när det är dags för höstmarknad. 
29.09.2022 08:13
Höstmarknaden på Lovisa torg är tisdagen den 4 oktober mellan klockan 7 och 16. 
Marknaden inverkar på både trafik- och parkeringsarrangemang och bland annat stängs gatorna runt torget. De avstängda gatorna öppnas för trafik en timme efter att marknaden har stängts. Den ersättande busshållplatsen för trafiken till Valkom finns på Sibeliusgatan. Långvarig parkering på torgets parkeringsplatser är förbjuden från måndag klockan 22.
Torgförsäljarna kan köpa marknadsplatser på marknadsdagen från och med klockan 6.30 i Forums andra våning. Platserna säljs i den ordning som försäljarna kommer till Forum.
Marknadsförsäljarna och Lovisa stad ordnar busstransporter till Lovisa torg via fem rutter. En buss går från Svenskby, en från Teboil i Lappträsk och en tar Sarvsalöbor till marknaden. En buss går från Valkom till centrum och också Liljendalborna får skjuts till marknaden om de vill. Liljendalbussen går via Pernå.
Information om exakta tidtabeller finns på Lovisa stads hemsida.