Vikingarna kommer till Borgå – en gång till

Det populära svenska dansbandet Vikingarna med Christer Sjögren i spetsen lades ner och splittrades 2004, men gjorde comeback för några år sedan. Bandet uppträdde i Borgå senast i augusti 2021, och nästa sommar är det dags igen.

Dansbandet Vikingarna med sångaren Christer Sjögren i spetsen uppträder i Borgå nästa sommar. Biljetterna har redan släppts.
Jannika Lindénjannika.linden@ostnyland.fi
24.10.2022 11:26
Leende guldbruna ögon är kanske den mest kända av dansbandet Vikingarnas låtar, och nästa sommar ljuder den igen i Borgå. Det superpopulära dansbandet underhåller under den nordiska dansgalan som är fredagen den 7 juli i Kokon.
Vikingarna grundades redan 1958 och blev det mest populära och största dansbandet i de nordiska länderna. När bandet splittrades 2004 hade Vikingarna sålt 11 miljoner skivor. En av orterna under avskedsturnén var Borgå, där dansbandet hade den största publiken. 
Under dansgalan uppträder också Virve Rosti och Freeman & Menneisyyden Vangit på sin 30-års jubileumsturné.
Arrangör för dansgalan är Suomen Viihdekeskus. Arrangörerna söker nu lokala föreningar som vill dryga ut talkokassan och komma med och hjälpa till under evenemanget. Mer info finns på www.juhlatalo.com.

ANDRA LÄSER