Tre tonåringar misstänkta för skadegörelsen i Nickby i augusti

Polisens utredning kring totalt fjorton fall av skadegörelse under samma sommarveckoslut har nu avslutats.  Det var bland annat allmänhetens tips som ledde fram till två pojkar och en flicka i 15-16 års åldern.

Polisen har rett ut skadegörelsen i Nickby.
Östnyland
04.10.2022 15:28 UPPDATERAD 05.10.2022 07:08
Polisen stoppade under ett veckoslut i slutet av augusti i år en stor hemmafest i Nickby i Sibbo med många minderåriga deltagare, och också oinbjudna gäster.  
 Senare under samma kväll hade någon eller några förstört bilrutor och krossat fönster till privathem, ett serviceboende och en kyrkas fönster.
Polisen fick in totalt fjorton anmälningar om skadegörelse och bad om allmänhetens hjälp med eventuella iakttagelser eller tips.
Nu meddelar polisen att fallen är utredda.
”Vi bad allmänheten om tips och ögonvittnesskildringar” uppger kriminalkommissarie Freddie Cederlund i ett pressmeddelande från Östra Nylands polisinrättning.
” Misstänkta för skadegörelsen är två pojkar och en flicka, alla i 15-16 års åldern. De tre ungdomarna deltog i hemmafesten som polisen avbröt. Polisen fick tiotals tips från allmänheten och de bidrog i hög grad till att polisen kunde utreda helheten.”

ANDRA LÄSER