The Hobs bjuder på en melodisk och rytmisk svängom i folkmusikens yra dans

En sak jag uppskattar mycket när jag lyssnar på musik är att alla instrument har en tydlig roll och funktion. Att inte de som ackompanjerar automatiskt hamnar i skymundan för solisten. The Hobs lyckas finfint med denna uppgift.

Oscar Grönroos, Benjamin Backman och Henrica Westerholm, som utgör The Hobs, spelade in skivan i en studio i Svartå för ett knappt år sedan. Grönroos är från Raseborg, Backman från Ingå och Westerholm från Lovisa.
02.12.2020 17:41
Trion The Hobs, som består av Lovisabon Henrica Westerholm (fiol), Oscar Grönroos (piano, keyboard och fiol) och Benjamin Backman (gitarr och mandolin), har spelat tillsammans sen 2015 då de deltog i en folkmusikkurs i Barösund. En slående känsla när man lyssnar på deras första skiva E ni me? är den livfulla upprymdheten i själva musiken, men också i musikernas gemenskap. Så här låter musik när folk tycker om sina medspelare och det som de tillsammans skapar.
Musiken är okonstlad och ärlig och en återkommande melodi är ofta i centrum. Folkmusikens olika teman byggs ständigt ut med fler nya slingor och rytmiska variationer. Trots de återkommande melodierna blir sångerna aldrig tråkiga, vilket beror på musikernas kreativitet i hur man kan omforma det som redan existerar genom att dekorera, färglägga, klippa och klistra.

ANDRA LÄSER