Kantelehuset fyller fem år – nu ska det firas

Kantelehuset firas med bland annat en författtarkväll, en interaktiv video om Kantelehuset och en gemensam kväll med livemusik och dans.

Under två dagar kan man vara med och fira det fem år gamla Kantelehuset. Man får också bekanta sig med den nya tillbyggnaden Vellamo.
Östnyland
24.10.2022 16:21
Den 23 oktober är det fem år sedan Kantelehuset i Vårberga invigdes, nu äger festligheterna rum tisdagen den 25 oktober och onsdagen den 26 oktober. Festprogrammet har planerats tillsammans med husets aktörer, alltså bibliotekstjänsterna, ungdomstjänsterna, Kevätkummun koulu, Vårberga skola och förskoleelever.
Samtidigt firas också invigningen av den nya tillbyggnaden Vellamo. Tillbyggnaden, som blev färdig i augusti, är 1 500 kvadratmeter stor och omfattar åtta undervisningsutrymmen och en matsal.

Raija Oranen på författarbesök

På tisdagen den 25 oktober är det öppet hus i Kantelehuset och Vellamo mellan klockan 17 och 19. På tisdagen kan man också besöka biblioteket och bekanta sig med ungdomsgårdens verksamhet och diskutera med ungdomsarbetare. I den öppna matsalen uppträder författargästen Raija Oranen klockan 17.
Föräldraföreningen för Kevätkummun koulu ordnar en kafeteria där man kan köpa tilltugg. Man kan också se en interaktiv 360-video om Kantelehuset och elevernas konstutställning.

Kväll med musik och dans

På onsdag den 26 oktober blir det underhållning mellan klockan 18 och 20. Tillställningen är öppen för alla. Det bjuds det på livemusik och dans i motionssalen.
För musiken står Kattis och Pete, en Borgåduo som består av Katarina Lind, sång, och Petteri Kinnunen, gitarr. De spelar och sjunger bekanta pop- och rockcoverlåtar. Tanssiva Porvoo bjuder på en föreställning med egen ensemble. Evenemanget är avgiftsfritt och de första 500 ryms med. Föräldraföreningen för Vårberga skola ordnar en kafeteria under dansevenemanget.

ANDRA LÄSER