Välgörenhetskonsert i Lovisa – flera intressanta namn ställer sig på scenen

I mitten av april blir det konsert till förmån för ukrainska flyktingar.

ÖN
10.04.2022 17:33
Den 16 april äger välgörenhetskonserten Lovisa for peace rum på Kino Marilyn.
Veronica Svenskberg, en av arrangörerna uppger att idén kom från kollegan Jonas Randers. Han kontaktade Svenskberg och den tredje parten i arbetsgruppen, Jari Kaasinen.
– Arbetsgruppen har på två veckor satt ihop en välgörenhetsshow med lokal prägel. Alla artister har koppling till Lovisa och Lappträsk, och det är enormt roligt att så många ställt upp, skriver Svenskberg i ett mejl.
Det är frågan om en tvåspråkig välgörenhetskonsert på Kino Marilyn, där målet är att samla in medel för att hjälpa i den humanitära krisen som uppstått på grund av kriget i Ukraina.
– Inkomsterna skickas till MLL Lovisa som distribuerar dem vidare som till exempel presentkort eller förnödenheter till de flyktingar som finns lokalt i Lovisa och Lappträsk, uppger Svenskberg.
På scenen få vi se Mia Hafrén, Mirella Pendolin, Sarita & Freestylers, Livia Wikström, Josephine Aspen (Josefin Weckman), Kalle Katz, Wildflower (Wilma Bäcklund), Littlevalley Country Duo, Garrison Road, Jaakko Rossi och Aurinko Kioski. Som konferencier fungerar Robert Jordas
Biljetter 20 euro, kan köpas på Kino Marilyn. Showen har 18 års åldersgräns på grund av utskänkningsrättigheterna.
Showen strömmas, och den kan ses gratis. Tittarna kan betala en valfri summa direkt till MLL.
Mera information hittas på Facebook och Lovisa stads evenemangssidor.
Konserten äger rum i samarbete med Mannerheims Barnskyddsförbund (MLL) i Lovisa, JR Sound, Kino Marilyn, Loviisan Sanomat, Hilding Business Park och Fellmanni.

ANDRA LÄSER