Relativt lugn julhelg för räddningsverket – här kommer en sammanfattning av uppdragen

Endast ett fåtal uppdrag pepprade räddningsverkets julhelg. Här kommer en sammanfattning av julhelgens uppdrag.

Jultrafiken gick utan större problem i östra Nyland.
Jon Nyqvistjon.nyqvist@ostnyland.fi
27.12.2022 08:17 UPPDATERAD 27.12.2022 08:27
Räddningsverket ryckte ut på en handfull uppdrag under julhelgen.
På julaftons morgon brann en balkong i ett flervåningshus på Borgmästargatan i Borgå. Branden orsakades av ett ljus på balkongen och orsakade inga skador i lägenheten. Räddningsverket släckte branden och vädrade lägenheten.
På juldagens förmiddag förstördes en källare i en brand i ett hus i Kullo. Husägaren lyckades släcka branden på egen hand efter att en brandvarnare börjat tjuta. Brandorsaken var troligtvis ett flyttbart värmeelement.
På annandagen sprack en ljuslykta och antände rottingmöblerna ute på verandan vid ett egnahemshus i Vårberga i Borgå. Elden hann sedan sprida sig till husväggen, men husägarens snabba agerande räddade huset.
I trafiken var det lugnt under helgen.
– Annandagens returtrafik gick väldigt bra för vår del. Julens returtrafik ledde inte till några uppdrag för räddningsverket, säger jourhavande brandförman Jari Laine.
Tisdagsmorgonens snöyra ställde däremot till det i trafiken. Vid halv sextiden kanade en personbil av motorvägen nära Åminsby och välte på taket. Olyckan ledde inte till några personskador och även bilen klarade sig utan värre skador, uppger Laine.

ANDRA LÄSER