Ladugård brann i Sibbo – ingen skadades i den förödande eldsvådan

Räddningsverket kallades till Borgby på onsdagsmorgonen. Ladugården var övertänd när brandkåren anlände.

ELDSVÅDA. Larmet kom klockan 09.06 på onsdagen. Den här bilden är tagen lite efter klockan 10. Från räddningsverket uppger man att djuren som fanns i byggnadshelheten räddades.
Räddningsverket fick larm om en brand i en ladugård på Borgnäsvägen i Sibbo lite efter klockan 09 på onsdagsmorgonen.
Ett dussintal enheter har kallats till platsen. På Facebook och Twitter uppger man att Borgnäsvägen är avstängd vid hus nummer 421 på grund av räddningsfordonen. Trafiken dirigeras vid platsen.
Enligt ÖN:s uppgifter har olyckan varit framme på samma gård för ungefär tio år sedan. Då rasade en ladugård som ersattes av en ny som nu delvis fattade eld. En del av släckningsarbetena fokuserade också på att förhindra att branden att skulle sprida sig.
Jourhavande brandmästare Timo Tähtinen säger klockan 12.15 till ÖN att brandorsaken inte är klar, men att personal på gården märkte röklukt och att åtminstone de misstänker att elden skulle ha fått sin början på övre våningen. Av allt att döma fanns inga djur i den mest brandskadade delen. Ägaren uppger till Sipoon Sanomat att man hade 250 kor i byggnadshelheten, men att alla fördes i skydd.
– Vi arbetade med att förhindra att elden skulle sprida sig till en nyare del av byggnaden som finns i anslutning till den som brann. Byggnaden som brann innehåll en del foder och höbalar.
Tähtinen nämner att vägen kommer att vara avstängd ännu en tid.
– Vi jobbar med rivningsarbeten ännu flera timmar, och det finns räddningsfordon på vägen.
ELDSVÅDA. Larmet kom klockan 09.06 på onsdagen. Den här bilden är tagen lite efter klockan 10. Från räddningsverket uppger man att djuren som fanns i byggnaden räddades.
ELDSVÅDA. Larmet kom klockan 09.06 på onsdagen. Den här bilden är tagen en dryg timme senare.
UTRYCKNING. Borgnäsvägen är avstängd vid hus nummer 421 på grund av släckningsarbetena.
Artikeln uppdaterad: den förra ladugården rasade ihop.