Lybecks sommarstuge-pråm är till salu

Pråmen Kaunis Veera har varit något av ett landmärke i Borgå å under åren. Nu är den lite ovanligare "sommarstugan" till salu.

Pråmen Veera är till salu efter att ha fungerat som sommarstuga.
19.05.2021 11:30
Joakim "Jocke" Lybecks pråm Kaunis Veera har blivit en bekant syn i Borgå å under åren. Den 26 meter långa pråmen har legat lite norr om Borgåbacken och Maren, och har – enligt ÖN:s uppgifter – varit en uppskattad plats för efterfester för bland annat besökande musiker under åren.
År 2017 gick Jocke Lybeck tragiskt bort i en olycka vid landgången, varefter familjen använt Veera som sommarstuga. Nu är det ändå dags att sälja "stugan", och en annons på sajten tori.fi avslöjar att familjen begär 68 000 euro för pråmen. Sonen Daniel Lybeck har hand om försäljningen.
– Den har inte varit så mycket i användning, mest som sommarstuga. Det är en situation som många andra säkert varit i: Man ärver ett hus eller en stuga, och i något skede måste man avgöra vad man ska göra med egendomen. Så vi sätter den till försäljning och ser hurudant intresse det finns. Kanske vi också håller den, säger Daniel Lybeck.

ANDRA LÄSER