Sex veckor utan vatten – nu väntar jag på den första vattenräkningen

Efter sex veckor i stort sett utan vatten på grund av tom brunn fattades beslutet att ta en anslutning till stadens vattennät. Ett samtal till Borgå Vatten så är det fixat, tänkte jag, vattenposten ute vid vägen står knappt tio meter utanför vår tomtgräns, inga problem.

KolumnJannika Lindénjannika.linden@ostnyland.fi
21.12.2022 07:02
Det var nästan så. Inga problem, men en hel del bök och stök och många frågetecken. 
Ett mail till vattenverket besvarades snabbt med information om avtal, fasta kostnader, kopplingar och allt annat som behövs, förträfflig service. Vi printade ut en blankett om avtal, fyllde i den och skrev under. Blanketten levererades till verket, där det klarnade att den endast var en föravtalsblankett, nu skulle det egentliga avtalet skrivas. 
När det var gjort var förslaget att två identiska avtal sedan postas (!) till oss, som skriver under båda och postar tillbaka den ena till vattenverket. I december skulle det ha kunnat ta någon vecka och drömmen om rinnande vatten till jul hade gått om intet. Men när jag såg ledsen ut löste också det sig, jodå, det går också bra att komma och skriva på avtalet på plats. Ett dygn senare var avtalet underskrivet.

ANDRA LÄSER