Ditt drömjobb kan finnas på Pellinge – byarådet söker en allt i allo

Pellinge byaråd erbjuder en rätt så unik arbetsplats på ön. Det sökes en påhittig och kreativ person som vill jobba i skärgården under vintern.

Pellinge byaråd vill anställa en allt i allo till ön. Främst kommer den nyanställda att jobba med ny kaféverksamhet samt med eftis.
Jon Nyqvistjon.nyqvist@ostnyland.fi
30.09.2022 09:23
Om tanken att tillbringa vintern i mysig skärgårdsgemenskap väcker varma känslor lönar det sig att söka jobbet som Pellinge byaråd nu erbjuder. ”Allt i allo” är en lite luddig arbetsbeskrivning, så Erika Englund preciserar.
– Vi har redan under en längre tid sökt en eftisledare till vår eftisverksamhet i före detta Pellinge skola. Men det är svårt att hitta någon som vill pendla till Pellinge för endast 24 arbetstimmar i veckan. Genom att utvidga arbetsuppgifterna kan vi erbjuda mera timmar och göra positionen mer attraktiv, säger Englund.
Den främsta uppgiften för allt i allot skulle alltså vara att fungera som eftisledare. Men byarådet har större planer.
– Helt nytt är att vi vill prova på att öppna ett kafé i den gamla skolan som skulle vara öppen under hela vintern. Arbetsdagen skulle alltså börja i kaféet och fortsätta med eftis när barnen anländer efter ettiden.
Tanken är att kaféet kunde fungera som en samlingsplats för öborna under vintermånaderna.
– När sommarsäsongen är över och Benitas café stängs så faller också öbornas enda riktiga samlingsplats bort. Vi har ingen skola eller daghem längre. Ett kafé som är öppet också på vintern kunde fylla denna lucka, säger Englund.
Den nyanställda personen skulle alltså huvudsakligen jobba på kaféet och med eftis, men utöver det finns det också en hel del annat att göra på ön.
– Byarådet har satsat mycket på att få synlighet för Pellinge, allt med frivilliga krafter. En anställd kunde lätta på lasten och sköta vissa rutinmässiga uppgifter så att de frivilligas insatser kunde användas effektivare.
Englund tar upp öns evenemangskalender som ett exempel.
– Om det är lugnt i kaféet kan den anställda plita in evenemang i kalendern. En del av arbetsuppgifterna kan också skräddarsys enligt den sökandes kompetens.
Om det här låter lockande men tanken att pendla ut till Pellinge inte tilltalar en finns det ännu en god nyhet.
– Det är möjligt att hyra en bostad på ön medan man jobbar här. Det handlar om hyreshus som man inte hittar via några officiella kanaler, men om vi hittar rätt person för jobbet så hjälper nog öborna också med att hitta en bostad, säger Englund.
Sista ansökningsdag är måndagen den 3.10.
Själva arbetsannonsen hittar du här.

ANDRA LÄSER