Årtiondets Borgåsatsning i Kokon

Första skedet av Kokon idrottscentrum innefattar en ny issportarena för motionärer och tävlingsidrott, en centralarena för inomhusbollspel, friidrott, gymnastik, motion och evenemang, en hobbyarena, en racketsporthall och en uppvärmd konstgräsplan. Uteområdena ska också rustas upp.

Kokonområdet ska få många nya arenor, och möjligheter till aktiviteter, både ute och inne.
16.03.2022 14:45 UPPDATERAD 16.03.2022 14:47
På måndag får stadsstyrelsen i Borgå ta ställning till den fortsatta planeringen av Kokon idrottscentrum. Förslaget är att stadsstyrelsen beslutar att det ska göras upp en projektplan för satsningen och att ett utvecklingsbolag får ta hand om arbetet.
Aktiebolaget ska ha en styrelse med fyra medlemmar, experter på projektutveckling, idrottstjänster, affärsverksamhet och finansiering. En verkställande direktör borde utses av bolagsstyrelsen senast i juni i år. Bolaget föreslås få en budget på 600 000 euro.
– Kokon idrottscentrum blir årtiondets satsning, säger stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula. Som staden tidigare har satsat på skolor och daghem kommer vi under 2020-talet att satsa på Kokon. Det här är en investering som berör så gott som alla Borgåbor.

ANDRA LÄSER