Tristess blev startskottet för Isabellas Instagramkonto

Det sägs att de mest kreativa idéerna uppstår ur tristess, ett påstående som stämmer väl in på Isabella Fält. Det var under en tråkig dag på jullovet som Isabella bestämde sig för att starta ett Instagramkonto. Ett halvt år senare har fler och fler fått upp ögonen för socionomen som tipsar om barnböcker och barnspel.

Isabella Fält, eller socionombellatipsar som hon heter på Instagram, brinner för barnböcker.
Elin Lindbergelin.lindberg@ostnyland.fi
15.07.2022 11:29
Alfons Åberg och Mamma Mu är några klassiska barnböcker som ligger Isabella Fält extra varmt om hjärtat. Fält, som ursprungligen är från Ekenäs, bor i dag i Lovisa där hon jobbar som socionom på ett daghem för barn mellan 3 och 6 år. 
– Som barn älskade jag att läsa. Mamma och pappa läste ofta kvällssaga för mig och böcker har alltid varit viktiga för mig, säger hon. 
Det var när Fält arbetade med barnen på daghemmet i Fredsby som hon insåg att hon sakande en plattform med tips på lämpliga böcker, spel och appar för yngre barn. Hon hittade mycket att läsa om rikssvenska barnböcker, men informationsutbudet om finlandssvensk barnlitteratur var betydligt magrare. Hon tog därför saken i egna händer och startade Instagramkontot socionombellatipsar.