I Galleri Gamla Kaplansgården visas konst som hyllar långvarig vänskap

I Galleri Gamla Kaplansgården visas fram till den 24 oktober en utställning av schweizaren Lucie Kohler och Borgåbon Saara Piispa.

Utställningen Sour Jungle, Hybrid Hand visas i Galleri Gamla Kaplansgården i oktober.
Utställningen utforskar livets mångfald och naturfenomen som anknyter sig till människan, där det icke-mänskliga visar sig som en vän och något som möjliggör existensen av allt som finns.
Lucie Kohler och Saara Piispa berättar historier om världar som på många sätt liknar vår egen, och funderar på diskreta livsformer och deras betydelse för människans och biosfärens existens. Kohlers skulpturer i keramik och ritningar gjorda med träfärgpennor samt Piispas olje- och akrylmålningar bildar en egen verklighet i galleriet, där djur, människor, växter och mikrober lever tillsammans, bildar hybrider, ändrar form för att överleva och blandas ihop. Även mänsklig interferens och att lämna spår återspeglas i tillkomsten av hennes verk.
Lucie Kohler (f. 1985) och Saara Piispa (f. 1985) blev bekanta med varandra i samband med studier inom målning och ritning vid L’École Supérieure des Beaux-Arts år 2006.
Sedan dess har de fortsatt med tankeutbytet kring bland annat konst, katter, köksträdgårdsskötsel, konservering, kärlek och hur man stickar en ylletröja på natten. Deras gemensamma utställning på Galleri Gamla Kaplansgården är en hyllning till en långvarig vänskap och konstnärerna är glada över att åter få sina verk utställda i samma lokaler.

Utställningen Sour Jungle, Hybrid Hand

Av Lucie Kohler och Saara Piispa.
I Galleri Gamla Kaplansgården, mellangatan 13 i Borgå.
Visas under perioden 1–24 oktober.

ANDRA LÄSER