Polisen har sannolikt hittat den mordmisstänkta

En person och fordonet som polisen sökt i samband med brottet mot liv i Raseborg har hittats.

Enligt undersökningsledare Mats Sjöholm har polisen hittat det eftersökta fordonet, en grå Honda Civic med registernumret NHJ-993 samt möjligtvis den för brottet misstänkta personen. På platsen har hittats en person avliden, men polisen kan ännu inte med säkerhet säga om personen som hittats är den som eftersökts.
Den pågående polisoperationen fortsätter med teknisk brottsplatsundersökning.
Brottet skedde i en lägenhet i Raseborg på tisdag kväll. Polisen informerades om saken vid 22-tiden. Lägenheten där brottet skedde var avspärrad av polisen och deras vitklädda tekniker rörde sig där under gårdagen.
Polisen började genast leta efter den misstänkte som hade avlägsnat sig från platsen. Mannen söktes som misstänkt för mord. Han uppgavs med stor sannolikhet vara beväpnad och eventuellt farlig.
Under kvällen sågs beväpnade poliser röra sig på Jägarbacken, där dådet skett. En helikopter cirkulerade över området ännu efter midnatt.
Strax efter 12 på onsdagen rapporterade Ilta-Sanomat att den misstänktes bil hade hittats. Var bekräftades inte.
Polisens specialstyrka sågs köra mot Baggö och en ambulans likaså. Söderbyvägen mellan Västervik och Snappertuna var avstängd för trafik under eftermiddagen. Enligt tidningen Västra Nylands uppgifter genomfördes själva operationen i Svartbäcktrakten. Också en helikopter rörde sig där i dag.
Av utredningstekniska skäl informerar polisen inte mer om tillvägagångssätt eller andra detaljer i detta skede.
Artikeln uppdaterades kl. 15.55 efter att den misstänkta hade hittats.