Max Lönnqvist ska leda välfärdsområdet

Välfärdsområdesfullmäktige valde Max Lönnqvist till direktör för Östra Nylands välfärdsområde.

Max Lönnqvist har valts till direktör för Östra Nylands välfärdsområde.
Ekonomie magister Max Lönnqvist är för närvarande förvaltningsdirektör i Åbo. Tjänsten som välfärdsområdesdirektör är på fem år med en sex månaders prövotid.
Valet i välfärdsfullmäktige förrättades med slutna sedlar. Max Lönnqvist fick 27 röster, Ann-Sofie Silvennoinen 18 och Pia Nurme 14 röster. De två med flest röster gick vidare till en andra omgång, i vilken Max Lönnqvist fick 40 röster och Ann-Sofie Silvennoinen 19 röster.
– Baserat på helhetsuppfattning och fullmäktiges stöd anser vi att Max Lönnqvist har bästa förhållandena att leda Östra Nyland till det starkaste välfärdsområde i landet och bygga upp den nya, gemensamma organisationen med social-, hälsovårds- och räddningstjänster, säger Heikki Vestman, välfärdsområdesfullmäktiges ordförande, i ett pressmeddelande efter mötet på tisdagskvällen.
Sju personer sökte till Östra Nylands välfärdsområdesdirektör, varav tre gick vidare till intervjuer. De tre mest meriterade sökandena blev också föremål för personliga utvärderingar av en extern rekryteringskonsult.
ANDRA LÄSER