Fick du redan ditt exemplar? Församlingen delar ut julkalender där varje lucka har ett budskap

Du har kanske redan fått den, julkalendern som kom som en bilaga till tidningen Kyrkpressen? 

Julkalendern har illustrerats med fredsmotivet av Hanna-Riikka Heikkilä, mönsterdesigner och illustratör. ´
Östnyland
25.11.2022 11:57
Julkalendern är en nyhet i Borgå och ett sätt att sprida ljus och hopp i adventstid. Kalendern är ett samarbete mellan flera församlingar och till exempel i huvudstadsregionen har man redan länge delat ut en kalender till medlemshushållen.
Kalendern pryds av en fredsduva som bär en grankvist i sin näbb. Bakom temat står illustratören Hanna-Riikka Heikkilä, också känd som mönsterdesigner för märket Papu Design. I varje kalenderlucka finns en kort text. De svenska texterna är skrivna av författaren och sjukprästen Katarina Gäddnäs.
– Jag ville försöka förmedla nåd i prestationskraven kring jul. Att julen är en gåva och möjlighet, att den skulle kunna vara mera avslappnad, handla mera om det inre än det yttre, säger Gäddnäs i pressmeddelandet från Borgå svenska domkyrkoförsamling.
Eftersom julkalendern är en ny satsning i Borgå vill församlingen gärna ha respons.
– Vi har i många år delat ut ett julkort inför julkort till alla hushåll, men vi utvecklar hela tiden vår verksamhet och i år vill vi prova på en julkalender, säger Gunvor Haddas, informationssekreterare i Borgå svenska domkyrkoförsamling.

ANDRA LÄSER