UM: Förövare i kommandoluvor rånade 15-åringar i Vårberga

– Enligt polisanmälan hade tre män genom att hota med kniv kommit över egendom av ringa värde som tillhörde de målsägande. Det här hände på sandvägen bakom köpcentret i Vårberga, säger kriminalkommissarie Leif Malmberg till tidningen Uusimaa.

Enligt en polisanmälan hotade förövarna med kniv för att komma över 15-åringarnas egendom.
ÖN
27.10.2021 09:39 UPPDATERAD 27.10.2021 10:57
Enligt tidningens uppgifter har de tre femtonåriga offren uppgett att förövarna var klädda i mörka kläder och kommandoluvor eller så täcktes deras ansikte av luva och ansiktsmask. Förövarna uppskattas vara i ungefär samma ålder som offren, men eftersom deras ansikten var täckta är åldern svår att bestämma.
Uusimaa hänvisar till ett inlägg på Facebook skrivet av mamman till ett av offren. Där skrev mamman att hon hört att samma trio hotat även andra ungdomar och att hon hoppas att det här ska få ett slut. Inlägget har sedermera raderats från Facebook.
Kriminalkommissarie Leif Malmberg säger att polisen ännu inte fått tag på gärningsmännen. Förundersökningen pågår och polisen informerar inte mera om saken. Till ÖN säger han att man fått en polisanmälan. Huruvida polisen vet vem som kunde misstänkas för dådet är oklart.
– Vi har bara fått denna anmälan, och utredningen fortsätter. Tills vidare är ingen gripen.
Här kan du läsa tidningen Uusimaas artikel.