Författarkväll på biblioteket tar pulsen på tre finlandssvenska debutanter

Tre författare besöker på Borgå huvudbibliotek på tisdag när det drar ihop sig till höstens andra författarkväll på svenska. Det handlar om att debutera som författare.

Maria Saaristos debutroman Tomma simbassänger skildrar det finländska samhällsklimatet sommaren 1991.
Hur är det att ge ut sin första bok, och hur ser vägen dit ut? Rosanna Fellman, Maria Grundvall och Maria Saaristo har nyligen debuterat som skönlitterära författare. Vägen till att bli utgiven har sett olika ut för dem alla.
Under författarbesöket på biblioteket kretsar diskussionen kring deras böcker Strömsöborna, Sommardrömmen och Tomma simbassänger, och kring hur det var innan och efter att böckerna kom ut.
Rosanna Fellman ifrågasätter den tillrättalagda finlandssvenska idyllen i diktboken Strömsöborna.
Rosanna Fellman är estradpoet och skribent, och med diktboken Strömsöborna vill hon rucka på den tillrättalagda finlandssvenska idyll som syns i tv-programmet Strömsö. Vad är egentligen rätt och fel, vad är egentligen normen?
Maria Grundvall arbetar som bibliotekarie i Grankulla. Ursprungligen kommer hon från Kaskö, där även romanen Sommardrömmen utspelar sig.
Maria Saaristo har nyligen doktorerat i statsvetenskap och arbetar nu som producent på HBL Junior. Romanen Tomma simbassänger skildrar det finländska samhällsklimatet sommaren 1991, och handlar om ungdomens utsatthet, om bruten vänskap, om könsroller, klass och beroende.
Höstens fjärde författarkväll på biblioteket ordnas tisdagen 29 september kl. 17.3.0Evenemanget är kostnadsfritt och öppet för alla. För att säkerhetsavståndet ska kunna hållas är antalet sittplatser begränsat.
Evenemanget kan även ses live via bibliotekets Facebook-sida.
Maria Grundvalls debutroman Sommardrömmen utspelar sig i Bed & Breakfast-miljö i Kaskö.
ANDRA LÄSER