Med ljuset som andas, dör och hostar i centrum

Galleri Pesulas följande utställning Don’t Hold Your Breath är en multimedial samutställning av Alexander Salvesens och Jere Suontausta.

Don’t Hold Your Breath är en multimedial samutställning av Alexander Salvesens och Jere Suontausta och visas i Pesula Galleriet i Sibbo.
28.09.2022 12:40
Den nya utställningen i Galleri Pesula i Nickby, som döpts till Don´t hold your breath, öppnade 28 september. Fram till den 16 oktober kan man bekanta sig med Alexander Salvesens och Jere Suontaustas samutställning. 
I centrum av utställningen finns ljuset som andas, dör och hostar. I vårt nutida samhälles ständigt accelererande rytm känns det som om vi glömt hur man faktiskt andas, in och ut. Utställningen erbjuder ett rum för besökaren att dyka in i atmosfärers och ljusets immaterialitet både på mikro- makronivåer.
På utställningen visas nya verk som konstnärerna har arbetat med både ensamma och i dialog med varandra. Samarbetet bygger på samtal som de fört om ljusets och speciellt ljuskonstens väsen. Ljus inom konsten är ett oerhört fascinerande medium, det utgör basen för allt seende och är en förutsättning för allt liv på jorden, men samtidigt är ljuset också en dödlig och destruktiv kraft. 
Utställningen är öppen 28.9-16.10 onsdag-torsdag klockan 16-20 och fredag-söndag klockan 12-16.

ANDRA LÄSER