Magiskt program på berättelsepicknick

De omtyckta Berättelsepicknickarna på Söderkulla bibliotek fortsätter i helgen. Picknickarna riktar sig till familjer med barn i skolåldern, och den här gången blir det en träff som hämtar inspiration från havet och skogen.

SKRIVER FÖR BARN. Hanna Lundström (bilden) och Karin Erlandsson är gäst i vårens första berättelsepicknick på Söderkulla bibliotek. På lördag handlar det om hav och skog.

Det blir författarbesök med Karin Erlandsson som i fjol fick Runeberg Junior-priset för Pärlfiskaren. I höstas kom uppföljaren Fågeltämjaren som är den andra delen av totalt fyra serien Legenden om ögonstenen.

Sällskap på berättelsepicknicken har Karin Erlandsson av Sibboförfattaren Hanna Lundström som gett ut poesiböckerna för barn, Rassel, prassel, puss och Rassel, prassel, promenad. Tillsammans lovar författarna bjuda på ett magiskt program för familjens yngsta.

Picknicken inleds klockan 11 med författarbubbel och berättelser för barn i skolåldern och föräldrar, och fortsätter med ett havs- och skogsinspirerat popup-kafé. På eftermiddagen med start klockan 12.30 blir det en skapande verkstad med Hanna Lundström där barn i skolåldern får bygga egna dikter och skapa havsdjur av återvinningsmaterial.

Samtidigt, klockan 12.30, leder Karin Erlandsson en diskussion kring vikten av läsning och läsglädje, som riktar sig till föräldrar samt mor- och farföräldrar.

Söderkulla bibliotek, Amiralsvägen 2, lördagen den 2 februari klockan 11-14.

ANDRA LÄSER